2024. április 27., szombat
FONTOS

A felekezetek összetartását erősíti az ökumenikus imahét

Az ökumenikus imahetet minden évben január harmadik hetén rendezik meg. A célja, hogy a különböző felekezetű hívek egy héten keresztül együtt imádkozzanak, együtt hallgassák Isten igéjét. Így történik ez Gyulán is.

Balogh Ottó római katolikus káplán kiemelte, az imahét jó alkalom arra, hogy találkozzanak a hívek, hiszen hétről-hétre különböző templomokban, imaházakban gyűlnek össze. A hét során megláthatják, hogy milyen közös vonásaik, hittételeik vannak, melyek összekötik őket. A káplán kiemelte, fontos megtalálni azt, ami közös az emberekben.

Az idei imahét bibliai mottója az Ézsaiás próféta könyvéből vett idézet: „Tanuljatok meg jót cselekedni, törekedjetek igazságra. Tanuljatok meg jót tenni: keressétek az igazságot”. Csütörtökön a baptista imaházban Baráth János református lelkipásztor hirdette Isten igéjét.

Minden este más templomban gyűlnek össze a hívek. Pénteken a református templomban, másnap az evangélikus templomban, vasárnap pedig a Nádi Boldogasszony templomban gyűlnek össze. Minden alkalommal egy másik lelkipásztor, káplán, plébános szolgál.

 

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …