2024. április 26., péntek
FONTOS

A Z-generációs problémákról szóló darabot mutattak be a kamarában

 

Kovács Zsófia: Hogyan lettem néző? című darabját láthatta legutóbb a közösség a Gyulai Várszínház kamaratermében.

A középiskolásokat megszólító előadás a Z-generációs problémákról szólt. A Miskolci Nemzeti Színház Fagyi-Zoo diákcsoportjának előadása egy 21 éves lány történetét meséli el, aki életében először színházba készül. Nem tudja, mire számítson. Folyamatosan az jár a fejében, vajon szembe tud-e nézni egy olyan előadással, amiben az anyuka otthagyja a családját, netalán egy tanár visszaél a hatalmával, esetleg egy srác, akibe szerelmes, mégsem hagyja el érte a feleségét.

Az eredetileg monodrámának írt művet többen viszik a színpadra, de így is terjedelmes szöveget kellett megtanulnia a diákcsoportnak.

Kovács Zsófia, a darab írója és rendezője kiemelte, szeretett volna a saját generációjával foglalkozni. Az volt a célja, hogy egy olyan előadást hozzon létre, amivel azonosulni tudnak a mai középiskolás, egyetemista fiatalok.

Kovács Zsófia elmondta, teljesen más diákokkal színpadra vinni egy előadást. Viszont abból a szempontból egyszerű, hogy a darabban megjelenő problémákkal napi szinten találkoznak. Így tudnak hozzá kapcsolódni, ötletelni, valamint könnyebben azonosulnak a szerepekkel.

A Gyulán bemutatott előadás a második volt, hiszen tavaly, a Miskolci Nemzeti Színházban volt az ősbemutató.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …