2024. május 8., szerda
FONTOS

Öt nap alatt hét baleset történt Békés vármegyében

A húsvéti hosszú hétvégén bőven akadt dolga a rendőrségnek Békés vármegyében.

A közlekedési balesetek mellett többhelyütt bűncselekmény miatt kellett intézkedniük. Csütörtök és hétfő között összesen hét személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt térségünkben. Ezekből nyolcan sérültek meg könnyebben, ketten pedig súlyosan.

A cserbenhagyás mellett három garázdaság, két lopás és egy magánlaksértés is történt az öt nap alatt. Április 6-án a megyeszékhelyen egy kocsmában összeszólalkozott két vendég, a vita közben egyikük ellökte a másikat. Az ellökött férfi beütötte a fejét és könnyű sérülést szenvedett, a másik férfi ellen garázdaság vétség miatt büntetőeljárás indult. Emellett Orosházán, a Győri Vilmos téren, valamint Békéscsabán, egy sörözőben is intézkedtek garázdaság miatt. Az utóbbi esetben két férfi keveredett egymással szóváltásba, eközben egyikük elővette az engedéllyel tartott gáz-és riasztófegyverét, majd megöléssel fenyegette a másikat.

Szombati Andrea kiemelte, a húsvéti ünnepnapokon is voltak ittas járművezetők az utakon. Összesen kilenc esetben indult büntetőeljárás ittas járművezetés miatt. Heten személygépkocsit vezettek, de volt aki segédmotor-kerékpárral, vagy teherautóval ment ittasan.

Az öt nap során lopások is történtek. Dobozon egy fűkaszát loptak el egy házból, Békésen pedig egy ház melléképületéből vastárgyakat tulajdonítottak el.

 

Nézze meg ezt is:

Ittas vezető Békéscsabán, garázdaság és szabálysértés Gyulán

Ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök 2024. május 7-én 5 óra 30 perc körül …