2024. április 26., péntek
FONTOS

Folytatódik a virágos Gyuláért program

Éppen egy éve, tavaly áprilisban, a törökzugi fiókkönyvtárnál készültek a videóban látható felvételek, ez volt az éves egynyári virágosztás első gyulai helyszíne.

Az érdeklődést mi sem jelente jobban, minthogy voltak akik már egy órával a program kezdete előtt megérkeztek, hogy átvegyék a nyolc virágot. A Virágos Gyuláért program idén is folytatódik – jelentette be Kónya István alpolgármester.

A néhány éve elindított program sokak számára meglepő sikert aratott. A kezdeti lendületet a járvány sem törte meg. Akkor, hogy kerüljék a nagyobb csoportok kialakulását, házhoz szállították a növényeket.

Kónya István elmondta, ez a program szebbé teszi a várost, és még abban is segít, hogy a helyi közösségek erősebbé váljanak. Több példa van ugyanis arra, hogy egy-egy lakóközösség összefogott, és közösen ültetnek növényeket.

Az első alkalommal Kónya István körzetében, a törökzugi fiókkönyvtárban lehet jelentkezni az előzetes regisztráció után a virágokért, később minden képviselő meghirdeti az időpontokat. A városban összesen 40 ezer tő virágot osztanak szét, ezek egy jelentős részét közterületre, vagy közterületről is látható helyre ültetik ki a lakosok.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …