2024. április 26., péntek
FONTOS

Teljessé válik a Gyula és Kétegyháza közötti út korszerűsítése

Hamarosan megkezdődnek a munkálatok a Gyula és Kétegyháza közötti út tavaly fel nem újított, egyelőre még rossz állapotban lévő szakaszán – jelentette be a szerda délelőtt, a település határában megtartott sajtótájékoztatón Rákócziné Tripon Emese.

Kétegyháza polgármestere elmondta, egy 1,1 kilométeres szakaszról van szó, ezzel viszont teljessé válik a korszerűsítés.

Cserkúti András, Magyar Közút Nonprofit Zrt. vármegyei igazgatója elmondta, térségünkben a TOP pluszos maradvány forrásokból hat helyen, összesen 14 kilométernyi utat újítanak fel több, mint két és félmilliárd forintból. Ezek közül az egyik a Gyula és Kétegyháza közötti szakasz, melynek felújítása 234 millió forintba kerül.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy a nehezebb gazdasági körülmények ellenére is jut forrás az alsóbbrendű utak korszerűsítésére, elsősorban azokra, amelyek nagyobb forgalmat bonyolítanak le, illetve amelyek a legrosszabb állapotban vannak.

Az útszűkülettel és forgalomkorlátozással járó munkálatok Kétegyháza határában várhatóan a jövő héten kezdődnek, és július közepén fejeződnek be.

Nézze meg ezt is:

Testületi ülés: jó évet zártak az önkormányzati cégek

    A Dobos István utca egyirányú szakaszát szeretné a kerékpárosok számára kétirányúvá változtatni Vigné …