2024. április 26., péntek
FONTOS

Megújul a Lovarda, bevezetik a készpénz mentességet a Gyulai Várfürdőben

 

A látogatószám növelésén, illetve a szolgáltatási színvonal emelésén volt hosszú éveken keresztül a Gyulai Várfürdő stratégiai fókusza. 2022-ben, valamint 2023-ban átterelődött a hangsúly az energiahatékonyságra és a fenntartható működésre. A fürdő tavalyi és idei saját erőből megvalósuló fejlesztései is ezt a célt szolgálják.

A Gyulai Várfürdő a Magyar Turisztikai Ügynökségtől szolgáltatási minőség fejlesztésre nyert  3,2 milliárd forintos támogatást, melyhez 10 százalék önerőt kellett biztosítani. Ennek az első üteme a tavaly augusztusban átadott gyermek víziparadicsom volt. A terhelt próbaüzem során számos hiba megmutatkozott, melyet kijavítottak, és a tervek szerint a pünkösdi hosszú hétvégén birtokba vehetik a gyerekek az élményelemeket. A felújítások második üteme a főépület átalakítása, mely során többek között új helyre költözik a gyógyászat. Emellett közel 200 négyzetméterrel bővül a pihenőtér. A harmadik ütem a Lovarda rekonstrukciója lesz. Kun Miklós kiemelte, ennek a résznek olyan méltó képet kell kapnia, mint amilyen az Almásy-kastély.

Számos saját erős fejlesztés is megvalósul a Gyulai Várfürdőben. Megújul a dögönyözős medence, valamint bővítik az 50 kW-os napelem rendszert. Emellett újra beüzemelik a Kétegyházi úton található 4-es kutat, illetve a gyermek víziparadicsom mögötti kör WC-t is felújítják. Az 5-ös kút bekötő vezetékének cseréje is megtörténik, valamint optikai kábelt fektetnek le a fürdő területén. Ennek segítségével a lopásokat, valamint a baleseteket tudják visszanézni. Kun Miklós elmondta, szeretnék a készpénz mentességet is bevezetni a fürdőben.

Az igazgató kiemelte, az 50 méteres versenyuszoda május 6-án, szombaton nyitja meg kapuit az úszók előtt, de várhatóan csak május 20-át követően tudják garantálni az elvárt, a 26,5 fokos hőmérsékletet.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …