2024. április 29., hétfő
FONTOS

CseppetSem! Gyűjtőpontot telepítettek Gyulán

 

CseppetSem! Gyűjtőpontot telepítettek Gyulán, a Törökzugi óvoda mellett, a korábbi szelektív hulladékgyűjtő sziget helyére.

Csütörtök délelőtt az óvodások be is dobták azokat a használt olajat tartalmazó flaskákat, melyeket erre az alkalomra készítettek.

Makráné Gombkötő Zita, a városi óvodák vezetője az eseményen úgy fogalmazott, hogy a fenntartható fejlődés egyik alappillére a hulladékkezelés, a gyerekeken keresztül pedig a szülőket is be lehet vonni a környezettudatosság megerősítésébe. Az igazgató arra is felhívta a figyelmet, hogy ez a program jelenleg hat óvodát érint.

Kónya István alpolgármester arra hívta fel a figyelmet, a gyűjtőpontok nem szelektív hulladékgyűjtő szigetként működnek, vagyis oda kizárólag használt a sütőolajat és a használt zsiradékot, lejárt szavatosságú vajat, illetve margarint lehet elhelyezni.

Ha ez mégis megtörténik, a szolgáltató el fogja szállítani a gyűjtőpontot. Emlékeztetett, az ugyanitt korábban működő szelektív gyűjtőszigetet azért kellett szüntetni, mert nem használták megfelelően.

Akik részt vesznek a szelektív gyűjtésben, az elhelyezett hulladék után kilogrammonként 25 forinttal támogatják az érintett óvodákat. A programhoz egyébként országosan már több mint ezerkétszáz település csatlakozott, Kismaroson például 100 ezer forintnál is többet gyűjtöttek össze a helyi óvodának.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …