2024. május 4., szombat
FONTOS

Ötéves a Gyulavári Kézimunka Szakkör

 

Megalakulásának ötéves évfordulóját ünnepelte a helyi fiókkönyvtárban a Gyulavári Kézimunka Szakkör.

A tagok a kezdetektől fogva segítik és támogatják horgolt és kötött kézimunkáikkal a Pándy Kálmán tagkórház kora- és újszülött babáit. A születésnapjukon is ajándékoztak, ezúttal 120 takarót és sapkát kaptak az apróságok.

A megalakulás óta vezeti a szakkört Csicsely Györgyné. A közösség Margó mamája elmondta, a segítő szándék és a kézimunkázás öröme motiválja az aktív- és nyugdíjas korú klubtagokat. A kézimunka szakkör a gyulavári könyvtárlátogatók ötletéből született, amivel megkeresték a fiókkönyvtár vezetőjét. Bognár Mária elmondta, az ötletet tett, majd egy sikeres pályázat követte, majd 2018 májusában megalakult a szakkör.

A kézimunka szakkör öt év alatt 795 babatakaróval, 480 sapkával és mintegy 400 játékkal lepte meg a legapróbbakat. Gálné Uhrin Szilvia, a PIC főnővére elmondta, milyen fontos szerepük van a kézzel készült játékoknak, takaróknak a kora- és újszülöttek első heteiben.

A Gyulavári Kézimunka Szakkört a szabadidő hasznos eltöltése, a segítő szándék és a közösséghez tartozás élménye hívta életre. A jövőre néző terveik és céljaik hasonlóak az előző öt évhez, a jótékonysággal a középpontban.

Nézze meg ezt is:

Több épület felújítását jelentette be Soltész Miklós Gyulán

15 millió forintot biztosít a Kossuth téren található Szentháromság kápolna tornyának műemléki felújításához a Miniszterelnökség …