2024. április 26., péntek
FONTOS

A kiváló diákokat köszöntötték Gyulán

Immár 17 esztendős hagyomány, hogy a tanév végéhez közeledve elismerik Gyulán azokat a kiváló diákokat, akik a legjobb eredményeket érték el tanulmányi, művészeti, szakmai versenyeken.

Görgényi Ernő polgármester a kedd délutáni eseményen kiemelte, minden évben, amikor eljön ez a nap, az embernek óhatatlanul a büszkeség szó jut eszébe.

A polgármester hangsúlyozta, egy polgári városban a tudás az egyik legbecsesebb erény. A díjazottak között volt Bujdosó Zoé, a Karácsonyi János Katolikus Általános Iskola hatodik osztályos diákja, aki az Arany János Magyarverseny országos döntőjében a 3. helyen végzett, emellett a Bendegúz Nyelvész országos döntőben 12., a Német Szótározási 4 fős Csapatverseny országos döntőjében pedig a 3. helyet szerezte meg.

Nagy Endre, az Erkel gimnázium 10. osztályos tanulója, az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola képzőművészeti tanszakának 8. évfolyamos diákja a II. Országos Vizuális Alkotó Gyakorlat Verseny 1. helyén végzett egy 1956-os témájú kollázs képpel, illetve egy pop-up meghívóval.

“Gyula város különdíját” a kivételes zenei tehetségéért és a város kulturális életében betöltött szerepvállalásáért Király Dominik érdemelte ki. A könnyűzenei versenyeket sorra nyeri, hol szóló, hol együttes kategóriában, jó hírét keltve ezzel iskolájának, az Erkel Ferenc Zeneiskolának is.

A Gyulai Primissima díjat Sárosi Tamás, a Karácsonyi János Katolikus Általános Iskola diákja vehette át. Minden tanév végén kitűnő volt a bizonyítványa, számos tantárgyi dicsérettel. Ebben a tanévben 6 vers- és prózamondó versenyen indult el Békés és Csongrád-Csanád vármegyékben, ezeken kivétel nélkül mindenhol 1. helyezést ért el.

Közel 2 évtizede kezdték el vezetni azt a könyvet, melybe minden évben beírják mindazoknak a diákoknak a nevét, akik öregbítik a város hírnevét azzal, hogy rangos versenyeken kiváló eredményt érnek el.

 

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …