2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Véradások: figyelemfelkeltő bejelentést tett a gyulai önkormányzat

A Véradók Világnapján, a véradás jelentőségére hívta fel a figyelmet a városi önkormányzat új kezdeményezése.

A véradásra ösztönző bejelentés és hosszú távú program mintegy 1500 dolgozót érint az önkormányzatnál és a hozzá tartozó intézményeknél, ahol szabadnappal és jubileumi pénzjutalommal köszönik meg a jövőben a munkavállalók segítségnyújtását.

Huszan adtak vért szerda délelőtt, a gyulai polgármesteri hivatalban. Béres István főépítész százötödik alkalommal nyújtott segítő kezet.

A világban minden második másodpercben újabb embernek van szüksége vérkészítményre. A szerdai, városházi sajtótájékoztatón Görgényi Ernő polgármester hangsúlyozta, a véradás a legfontosabb közügy, amely széleskörű összefogást igényel. Elmondta, rendszeresen egyeztet a gyulai kórház vérellátó állomása és a Békés vármegyei vöröskereszt vezetőivel, ennek eredménye a mai bejelentés.

Az önkormányzat kezdeményezése hosszútávon új véradókat jelenthet vármegyei szinten. Rus-Gál Gabriella főorvos kiemelte a rendszeres véradások jelentőségét.

A Magyar Vöröskereszt Békés vármegyei- és gyulai területi szervezete hosszú évtizedek óta működik együtt az önkormányzattal, számos alkalommal kölcsönösen segítették egymás tevékenységét. Tóth Zoltánné igazgató elmondta, milyen szerepe van a munkáltatói hozzáállásnak a véradók ösztönzésében.

A véradások jelentősége nyáron még inkább felértékelődik, mint az év bármely más időszakában. A gyulai önkormányzat példamutatásával arra buzdítja a városban működő vállalkozásokat, álljanak a kezdeményezésük mellé, segítve ezzel további véradók toborzását.

Nézze meg ezt is:

Adományokkal segítettek a vadászok

Hétfőn hiánypótló orvosi eszközök beszerzéséhez kapott segítséget a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyemekosztálya. Az Országos …