2023. szeptember 22., péntek
FONTOS

Megújult és turisztikai funkciót kapott az alispáni lak

Játszóház Gyula elnevezéssel gyermek szabadidős élményközpontot alakítottak ki a Szent Miklós parkban található egykori alispáni lakban.

Hétfőn megkezdődött a próbaüzem. Görgényi Ernő polgármester kiemelte, mielőtt a gyermekek széles köre előtt, mindenki előtt kitárnák az ajtókat, azelőtt az animátorokból álló csapatnak meg kell tanulnia, hogyan működtessék az épületet.

A gyermekeket korcsoportok szerint külön-külön helyszíneken helyezték el az épületben. Többek között társasjátékszoba, partyszoba, gamerszoba, mászó- és ugrálószoba várja őket. A játékpincében biliárdozni, dartsozni és csocsózni is lehet azoknak, akik baráti összejövetelt, születésnapot, vagy céges rendezvényt szeretnének szervezni. A belső terek mellett lehetőség nyílik tavasztól kora őszig az udvaron is játszani, ahol csoportos foglalkozások mellett színházi előadásokat tartanak majd. Emellett sportolási lehetőség is nyílik a fiataloknak a nindzsapályán.

Kovács József országgyűlési képviselő az épület történetét mutatta be, majd rávilágított arra, hogy ez a hiánypótló, négy évszakos attrakció a gyulaiak mellett a városba látogatókat is megszólítja, és nyitott mindenki számára.

A Játszóház Gyula elnevezésű gyermek szabadidős élményközpontot a tervek szerint július közepén nyitják meg.

 

Nézze meg ezt is:

Naptávcsőbe nézhettek az érdeklődők az Almásy-kastélynál

  A nap megfigyeléséhez kifejlesztett, különleges távcsővel ismerkedhettek az elmúlt hétvégén az Almásy-kastély parkjába érkezők. …