2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Az idén is népszerű volt a Gyulavári Kastélynapok

 

A gyulaváriak legnagyobb közösségi ünnepe az idén tizedik alkalommal megrendezett Gyulavári Kastélynapok.

A népszerű kétnapos programon közel hétszázan vettek részt, ahol a hagyományos főzőversenyen 63 csapat fogott fakanalat.

A szombati eseményt többek között a gyulavári óvodások műsora színesítette, ahogy ez történt elmúlt évek során is, visszanyúlva egészen 1977-ig. Szabó Károly képviselő felidézte azt a rendezvényt, ami a mai kastélynapok elődje volt.

A rendezvény történetében a szombat délelőtti főzőverseny számít a legfőbb eseménynek. Hagyományos fűszerezésű, gímszarvas pörköltöt készített Farkas Roland, aki arról beszélt, mitől lesz különleges a főztje.

Nem keseredett el a reggeli kudarcok után Kőrösi Zoltán, és újra nekiállt a főzésnek. A cégvezető elmondta, a bográcsozás egyben már hagyományos csapatépítő programjuk is.

A titkos pörköltreceptet nem árulta el Gyepes Barnabás, de a köretről szívesen beszélt.

A járványhoz köthető korlátozások miatt három éven át elmaradt a program. Szabó Károly elmondta, miért rendezik meg évről-évre a gyulaváriak ünnepét.

A Gyulavári Kastélynapok rendezvény igazi ereje a közösségépítésben rejlik, mindamellett, hogy színvonalas programok kavalkádját kínálja a résztvevőknek.

 

Nézze meg ezt is:

Teljessé válik a Popovits utca felújítása

  Csütörtök reggel már felvonultak a munkások a területre, a nap folyamán pedig megkezdődött a …