2024. május 6., hétfő
FONTOS

Defibrillátort helyeztek el az Almásy-kastélyban

A 2023-as Esküvő Kiállításon indult el az a jótékonysági kezdeményezés, amelynek eredményeként csütörtökön egy defibrillátor készüléket helyeztek el az Almásy-kastély Stefánia-szárnyában.

A sajtótájékoztatón Fekete-Dombi Ildikó kiemelte, az országban is egyedülálló, hogy egy kiállítóhelyen defibrillátor használatával, azonnal tudjanak segíteni a bajbajutottakon.

Sokszor egy magánéleti helyzet adhat motivációt ahhoz, hogy megfogalmazódjon egy gondolat, mondta el Fekete-Dombi Ildikó. Az ügyvezető az életmentő eszköz jelentőségéről beszélt a gyulai kiállítóhelyek vonatkozásában.

Az esküvői szektorban dolgozó, negyven szolgáltató állt a jótékonysági akció mellé, mondta el Asztalosné Varga Judit. Az ügyvezető elmondta, az Esküvő Kiállításon résztvevők első szóra segítettek.

Gyula az év turisztikai települése címet nyerte el szerdán, mondta el Görgényi Ernő. A polgármester kiemelte, amellett, hogy szolgáltatásokat nyújtunk a városba látogatóknak, vigyáznunk is kell rájuk éppúgy, mint az itt élőkre.

A defibrillátor használata bárki számára könnyen elsajátítható, nem szükséges hozzá egészségügyi végzettség, emelte ki Abdulrahman Abdulrab Mohamed. A főorvos arról beszélt, az életmentő készülék készségszintű használata érdekében elméleti és gyakorlati képzést tartanak a kiállítóhelyek munkatársainak.

Az Almásy-kastélyban elhelyezett életmentő készülék nagymértékben hozzájárul a fürdővárosba látogatók és az itt élők biztonságához.

 

Nézze meg ezt is:

Kedvenc könyvem: Útikalauz az édes élethez

Kisné Czeglédi Márta ezúttal Gyovai Helén olasz ételkülönlegességekről szóló kötetét ajánlja.