2024. május 6., hétfő
FONTOS

Cukorbeteg gyermekek táboroznak Gyulán

A sorstársi közösségek pozitív szerepe megkérdőjelezhetetlen, különösen igaz ez a krónikus betegséggel élő gyermekek esetében.

A Diaboló Alapítvány a Cukorbeteg Gyermekekért ennek jegyében szervezi meg évről-évre a nyári táborait. Az Erzsébet Alapítvány segítségével megvalósuló idei programon, a gyulai román gimnáziumban harminc, 1-es típusú diabétesszel élő gyermek vesz részt.

Az utóbbi években már nem versenyszerűen, de most is rendszeresen sportol Szántó Bianka. A gimnazista lány elmondta, miért fontos számára a diabétesz tábor.

23 éve cukorbeteg Tonka András.  A már felnőtt fiatalember elmondta, éves szabadságát úgy alakítja, hogy segítőként részt vehessen a nyári táborokban.

A Hétpettyes Szülői Mentorhálózat segítséget nyújt ahhoz, hogy a gyerekek ellátása zökkenőmentes legyen. Ezen túlmenően Kosznáné Pule Ilona elnök kiemelte a további segítségnyújtók szerepét.
Az egyhetes táborban harminc cukorbeteg gyermek kapcsolódhat ki, és töltheti a nyári szünidőt felhőtlenül a civil szervezet segítségével.

Nézze meg ezt is:

Stroke tréninget tartottak a gyulai tagkórházban

Stroke team tréninget tartottak a napokban a Békés Vármegyei Központi Kórház gyulai skill laborjában. A …