2024. május 4., szombat
FONTOS

A településen élők életszínvonalát fogja növelni a Fenntartható Városfejlesztési Stratégia

December 31-ével zárulnak a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatai.

A jelenleg is futó 2014-2020-as kiírásokat az év végéig be kell fejezni. A gyulai járásban két olyan pályázat is van, melyben konzorciumi partner a Békés Vármegyei Önkormányzat. Zalai Mihály elnök kiemelte, a TOP Plusz már a 2021-2027-es Európai Uniós fejlesztéshez tartozik 95 milliárd forintos vármegyei kerettel.

A Fenntartható Városfejlesztési Stratégia megjelenésére még nem adott lehetőséget az irányítóhatóság. Zalai Mihály kiemelte, a legfrissebb információk szerint július végén, augusztus elején ez a pályázati lehetőség is megjelenik. Ezáltal kinyílnak azok a fejlesztési lehetőségek a gyulai járás előtt, melyek eddig zárva voltak. Lehetőség lesz többek között ipari területek, valamint inkubátorházak fejlesztésére, emellett turisztikai beruházásokra is. Ezeknek az a célja, hogy növeljék a településen élők életszínvonalát.

Idén is megrendezik a Vármegyenapot. Az esemény az évek során megerősödött. A program helyszínét, a Szent István teret kinőtték, így a Kossuth téren is megjelennek.

Zalai Mihály kiemelte, a nap folyamán bemutatkoznak a vármegyei értékek, valamint a települési értéktárak is. Emellett egész napos színpadi műsorral várják az érdeklődőket.

 

Nézze meg ezt is:

Több épület felújítását jelentette be Soltész Miklós Gyulán

15 millió forintot biztosít a Kossuth téren található Szentháromság kápolna tornyának műemléki felújításához a Miniszterelnökség …