2024. május 4., szombat
FONTOS

Kimagasló érdeklődés mellett zajlik Békéscsabán a nyári népművészeti tábor

Július első hetében kezdődött a Békés Vármegyei Népművészeti Egyesület 34. nyári népművészeti tábora Békéscsabán.

Az öthetes programsorozaton a résztvevők megismerkedhetnek a magyar népművészet szerteágazó területeivel és szerezhetnek gyakorlati jártasságot azokban.

A tábor minden korosztálynak kínál lehetőségeket, ahol a népi kismesterségek elsajátítása mellett, az együtt töltött idő a legnagyobb érték.

Bujdosó Enikő hosszú évek vezeti a gyermekek táborát. A népi játszóházi foglalkozásvezető elmondta, az idén nagyon sok gyermek jelentkezett, ennek megfelelően állította össze számukra a programot.

Jászárokszállásról érkezett Kovács Zoltán, aki a kosárfonás rejtelmeibe avatta be a résztvevőket.

A gyöngyfűzés népszerűségét mutatja, hogy két csoport is indult az idén. A foglalkozást vezető Farkasné Jeszenszky Anita elmondta, milyen utat járt be a népi ékszerkészítő mesterségig.

34 évvel ezelőtt, 17 fővel indult az egyesület egyhetes nyári tábora, ez mára elérte az 512-es létszámot és az öthetes időtartamot, mondta el Pál Miklósné. Az egyesület vezetője kiemelte, az idei tábor kimagasló érdeklődés mellett zajlik, rendkívül színes és érdekes tartalommal.

Napjainkat a népművészet második reneszánszaként is lehet említeni, amely elsősorban a kreativitás iránti igényre vezethető vissza. Az egyesület nyári népművészeti táborai lehetőséget kínálnak az érdeklődőknek mindezek megélésére, országhatárainkon belül és azon túl is.

 

Nézze meg ezt is:

Több épület felújítását jelentette be Soltész Miklós Gyulán

15 millió forintot biztosít a Kossuth téren található Szentháromság kápolna tornyának műemléki felújításához a Miniszterelnökség …