2024. április 28., vasárnap
FONTOS

A könyvtárban is lehet regisztrálni a LED-csereprogramra

Július elején kezdődött és augusztus 15-éig tart a regisztráció az ingyenes lakossági LED-csereprogramra Gyulán.

A jelentkezéshez több helyen kaphatnak segítséget a gyulaiak; a Családsegítő Központban, a városi idősek klubjaiban és július közepétől már a városi könyvtárban is.

Augusztus 15-éig lehet regisztrálni Gyulán az ingyenes lakossági LED-csereprogramra. A gyulai lakosok a jelentkezéshez a Családsegítő Központ és a városi idősek klubjai mellett, a városi könyvtárban, valamint a gyulavári fiókkönyvtárban is kérhetnek segítséget.

A regisztrációhoz szükséges informatikai háttér nem minden háztartásban áll rendelkezésre, ezért csatlakozott a segítő intézmények mellé a városi könyvtár is, mondta el Dézsi János. Az igazgató kiemelte, felkészülten várják munkatársaikkal a hozzájuk segítségért fordulókat.

Az igénylők kétféle foglalathoz kérhetnek izzókat, az E 27 típusú foglalathoz a régi 100, 75, 60 és 40 W teljesítménynek, az E 14-es foglalathoz pedig a régi 60 és 40 W teljesítménynek megfelelőeket. Dézsi János arról beszélt, a könyvtár augusztusi, csökkentett nyitvatartási ideje alatt is fel lehet keresni segítségért őket.

A LED-csereprogramra való jelentkezés augusztus 15-éig tart, az igényelt energiatakarékos izzók átvétele pedig novemberben várható.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …