2024. április 28., vasárnap
FONTOS

Szabadulószoba nyílt a Gyulai Kolbász Múzeumban

A nyári főszezonra új attrakcióval készült a Gyulai Kolbász Múzeum. A húsiparhoz és a kolbászkészítéshez szervesen kapcsolódó szabadulószoba előzetes bejelentkezés alapján látogatható.

Július elejétől új attrakcióval várja a látogatókat a tizenöt éves Gyulai Kolbász Múzeum. A húsiparhoz és a kolbászkészítéshez szervesen kapcsolódó szabadulószoba előzetes bejelentkezés alapján, egyszerre legfeljebb öt fő számára látogatható.

A szabadulószobák alapötletét az 1990-es években teremtették meg. Lényege, hogy a résztvevőknek meghatározott időn belül kell megoldaniuk bizonyos logikai feladatokat, amelyek gyakran egymásra épülnek. Legtöbbször egy szobából vagy szobarendszerből kell megoldani a játékosoknak a kijutást.

A másfél évtizedes kolbász múzeum munkatársai folyamatosan keresik az új ötleteket, igyekeznek a programkínálatukat bővíteni, így született meg tavaly a szabadulószoba ötlete, fogalmazta Dinya Imre. Az egyesületi elnök arról beszélt, hogyan épül fel a szabadulós játékuk.

A gyulai speciálitású szabadulószobát már sikeresen felavatták az első látogatók. Dinya Imre a játékra jelentkezők lehetőségeiről beszélt.

A kolbász múzeum új attrakciója kiváló csapatépítő programlehetőség, ahol a résztvevők a gyulai kolbász titkos összetevőit is megismerhetik.

 

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …