2024. május 5., vasárnap
FONTOS

Gyulai lány lett Magyarország Mézkirálynője

A hétvégén Jászberényben tartották az Országos Magyar Méhészeti Egyesület által szervezett  Nemzetközi Mézvásárt és Méhésztalálkozót, melyen megválasztották 2023 Mézkirálynőjét is.

A több fordulós, írásbeli, szakmai tesztből, személyes elbeszélgetésből és a közönség előtti bemutatkozásból álló kiválasztási folyamat végén a gyulai Borszéki Viktória fejére került a korona, vagyis egy éven át ő viselheti a Magyarország Mézkirálynője címet. Mindez persze alapvetően arról szól, hogy a gyulai hölgynek a hazai mézet kell népszerűsítenie, ami gyakorló méhészként testhezálló feladat lesz számára.

A jó mézmarketingre a jelenlegi helyzetben különösen nagy szükség van – derült ki Árgyelán János szavaiból. Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület vármegyei szaktanácsadója elmondta, az idei terméssel összességében elégedettek lehetnek, de a felvásárlási árak egy évtizede nem voltak olyan mélyen, mint most, ez pedig igen nehéz helyzetbe hozza a termelőket. Tudatos, jól felépített marketinggel persze lehet javítani a helyzeten.

Az biztos, hogy a következő egy év aktív időszak lesz Borszéki Viktória életében, aki számtalan rendezvényen vállal majd szerepet azért, hogy minél többen vásároljanak magyar méhészeti termékeket.
 

Nézze meg ezt is:

Újra kiadták “A gyulai Józsefváros története” című kötetet

    Két témában tartott sajtótájékoztatót Gyulai Évszázadok Alapítvány és a Gyulai Városbarátok Köre. Durkó …