2023. szeptember 23., szombat
FONTOS

Idén is a lecsó kap főszerepet a szeptemberi családi pikniken

Hetedik alkalommal rendezik meg szeptember első szombatján a családi pikniket.

Az eseményt ezúttal is a Wesselényi-tó partjánál rendezik meg, ahol többek között gyermek horgászverseny és python magic show várja a megjelenteket. Kónya István főszervező a hétfő délután tartott helyszíni sajtótájékoztatón kiemelte, az esemény üzenete évről-évre változatlan. Ez pedig az, hogy szenteljenek egy napot a baráti közösségek erősítésének. A program egyik fő eseménye az a főzőverseny lesz, melyen ezúttal is egy hagyományos, magyar ételt, a lecsót kell elkészíteni. Ehhez a csapatok számára biztosítanak a 5 kilogramm paprikát, 3 kilogram paradicsomot és 2 kilogram hagymát. Emellett ivóvizet, tűzteret és tüzifát is kapnak, akik vállalják, hogy beneveznek a versenyre.

A családi piknik a közösségerősítés mellett a helyi értékeknek is teret ad. A Gyulai Kert- és Tanyatulajdonosok Egyesülete a tavalyihoz hasonlóan idén is csatlakozik a programhoz, ahol ismét a kézműves és helyi termékek bemutatóját, vásárát rendezik meg.

Nyíri Mihály kiemelte, a korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy évről-évre egyre nagyobb az érdeklődés a kézműves, helyi termékek iránt. A szeptember másodikai rendezvényt a zenei programok mellett labdarúgó mérkőzések színesítik.

Nézze meg ezt is:

Naptávcsőbe nézhettek az érdeklődők az Almásy-kastélynál

  A nap megfigyeléséhez kifejlesztett, különleges távcsővel ismerkedhettek az elmúlt hétvégén az Almásy-kastély parkjába érkezők. …