2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Több témában döntött a gyulai képviselő-testület

Július 27-én rendkívüli testületi ülést tartottak a városháza dísztermében.

A napirendi pontok között szerepelt többek között a Karácsonyi János Gimnázium új tornaterme megépítéséhez kapcsolódó ingatlanügyek kérdése, valamint a megyei önkormányzattal kötött együttműködési megállapodás meghosszabbításának témaköre.

A Karácsonyi János Katolikus Gimnázium új tornatermének felépítése ügyében korábban már hozott elvi döntést a képviselő-testület, mondta el Görgényi Ernő. A polgármester az ingatlan cserével vegyes adásvételről szóló döntés módosításáról beszélt.

Az Országos Mentőszolgálattal kötött, alapellátási ügyeleti helyiségekre és eszközökre vonatkozó szerződések meghosszabbítása. A képviselő-testület egyhangú döntése alapján a július 31-i határidőt meghosszabbítva, az év végéig, a gyulai gyermekosztályon működik továbbra is a gyermekorvosi ügyelet.

Egyhangúlag hagyta jóvá szintén a képviselő-testület a területi védőnői feladatok átadására vonatkozó használati szerződés módosítását is, így a külterületekre továbbra is az önkormányzat autójával és gépkocsivezetőjével juthatnak el a védőnők, ellenérték fejében.

A polgármester a negyedik napirendi pontként beiktatott határidő hosszabbításról beszélt.

A nyári szabadságolások alatt is határozatképes képviselő-testület soron kívüli döntései a zökkenőmentes ügymenethez járultak hozzá.

 

Nézze meg ezt is:

Bokrétaünnep a Magvetőben

    Hétfőn a Magvető református iskola épülő tornaterménél rendeztek bokrétaünnepet abból az alkalomból, hogy …