2024. május 5., vasárnap
FONTOS

Útépítéssel segítik az ipari park vállalkozásait Gyulán

Megkezdődtek a munkálatok a Csabai és az elkerülő utat összekötő Rosu utcán, mely szilárd burkolatot kapva hamarosan a déli ipari park fő ütőerévé válhat.

Kedd délelőtt a helyszínen Görgényi Ernő polgármester jelentette be, hogy a egy közel két éves előkészítő munka végére értek azzal, hogy immár fizikai értelemben is megkezdődött az útépítés, melyre összesen 1 milliárd 200 millió forintot fordíthatnak. Ennek az összegnek a nagyobbik részét pályázati forrásból biztosítják, az önkormányzat 150 millió forintos önerővel támogatja a beruházást.

A polgármester hangsúlyozta, a város iparát illetően kimondottan nagy jelentősége van annak, hogy megteremtsék a közlekedés megfelelő feltételeit, melynek legfontosabb része a hét méter széles út lesz.

Az eseményen Veres András, a körzet képviselője kiemelte, a több, mint egymilliárd forintos beruházás nemcsak az itt élők életét teszi jobbá, hanem a helyi vállalkozások, az itt működő cégek számára is üzenet, vagyis számíthatnak az önkormányzat támogatására.

Az eseményen Görgényi Ernő polgármester elmondta, a későbbiekben járdát és kerékpárutat is szeretnének építeni itt. A Csabai úton viszont már most gondoskodnak arról, hogy a belváros felől érkezők, vagyis a balra, nagy ívben kanyarodók külön sávot kapjanak, így nem akadályozzák majd az egyenesen haladókat.
 

Nézze meg ezt is:

Újra kiadták “A gyulai Józsefváros története” című kötetet

    Két témában tartott sajtótájékoztatót Gyulai Évszázadok Alapítvány és a Gyulai Városbarátok Köre. Durkó …