2024. április 16., kedd
FONTOS

Új szívultrahang készülék a Pándy Kálmán tagkórházban

Hazánkban a szívbetegségek száma évről-évre emelkedik, ennek okán is kiemelt jelentősége van annak a szívultrahang készüléknek, amelyet kedden adtak át a gyulai tagkórház kardiológiai osztályán.

A mobil echocardiographiás berendezés a jövőben nagymértékben javíthatja a betegellátást a Békés Vármegyei Központi Kórházban.

A szív- és érrendszeri betegségek népbetegségnek számítanak hazánkban, az általuk okozott halálozás is a vezető halálokok közé sorolható, fogalmazott Becsei László. A főigazgató hangsúlyozta, a Békés Vármegyei Központi Kórház kiemelt feladatának tekinti ezeknek a betegségeknek a kezelését, amelynek érdekében folyamatos erőfeszítéseket tesznek humánerőforrás és eszközbeszerzés terén egyaránt.

Hosszú évek óta áll rendelkezésre a kardiológiai osztályon egy nagyteljesítményű szívultrahang készülék, mondta az osztályvezető főorvos. Thury Attila kiemelte, a kedden használatba vett mobil berendezés jelentősége rendkívülinek mondható.

Az echocardigraphiás készülék abban is segítséget nyújthat, hogy a kivizsgálásra váró betegek ellátása gyorsabb ütemben történjen, mondta Thury Attila, ami már szeptembertől megkezdődhet.

Az új diagnosztikai eszköz segítségével a jövőben a gyulai tagkórház kardiológiai osztályán és invazív kardiológiai részlegén gyorsabbá és hatékonyabbá válhat a betegellátás.

Nézze meg ezt is:

Megújult a kispiac, már tervezik a folytatást

  Szombat délelőtt már a felújított törökzugi kispiacon jelenthette be Vigné Fábián Diána és Kónya …