2024. április 27., szombat
FONTOS

Iskolaőröket toboroz a Rendőrség

A tanévkezdéshez közeledve, országosan és Békés vármegyében is iskolaőröket toboroznak a Magyar Rendőrség kötelékébe.

A Gyula környéki településekről Sarkadra és Kétegyházára keresik mindazokat, akik iskolaőrként a köznevelési intézmények mindennapi munkáját segíthetik.

Országosan és Békés vármegyében is évek óta jól működő gyakorlat, hogy iskolaőrök segítik a köznevelési intézményekben folyó munkát. A szeptember 1-i tanévkezdéshez közeledve, iskolaőri toborzást indított a Magyar Rendőrség. Ez a Gyula környéki települések közül Sarkadot és Kétegyházát érinti.

Az iskolaőrök feladata elsősorban a nevelési-oktatási intézmények rendjének fenntartása, a diákok segítése, együttműködve a pedagógusokkal, fogalmazott Szombati Andrea. Békés vármegyében, azon belül Sarkadon és Kétegyházán vannak olyan iskolák, ahova várják a segítő munkatársakat. A sajtószóvivő kiemelte, az iskolaőri szolgálat egy széleskörű feladatrendszer.

Az országos toborzás kapcsán, az ORFK Kommunikációs Szolgálata kisfilmjében iskolaőrök beszélnek a munkájukról.

Pavanello Ervin a kommunikáció fontosságát hangsúlyozta.

Heti rendszerességgel folytatnak toborzó akciókat Békéscsabán. Szombati Andrea ennek jelentőségére hívta fel a lakosság figyelmét.

Az iskolaőrök munkája, a köznevelési intézményekben betöltött szerepe az elmúlt években különösen felértékelődött, ezzel együtt az ezirányú toborzó akciók jelentősége és eredményessége is megnőtt.

 

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …