2024. május 7., kedd
FONTOS

Dedikált fotókból álló kiállítás nyílt a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvaron

Pár nappal 75. születésnapja után, 2020 júliusában Békéscsabára látogatott Kudlik Júlia, aki akkor külön, hosszabb interjút adott a Gyula Televíziónak.

A neve egybeforrt a magyar televíziózással, nemzedékek nőttek fel műsorait nézve. Sós Imre, a ZERGE Ifjúsági Túrasport Közhasznú Egyesület elnöke akkor egy beszélgetéssorozatot indított, ahol a szakterületükön kiemelkedő személyeket mutatja be. Ennek első vendége Kudlik Júlia volt. A napokban pedig már látható a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvaron az a kiállítás, ahol az egyik dedikált képen a műsorvezető látható. Emellett olyan személyek jelennek meg a tárlaton, akik nemrég, a közlekedési kultúra napján jelentek meg a megyeszékhelyen.

Ők öt különböző területről érkeztek. Kovács Andrea, Európa legnagyobb nemzetközi fuvarozó vállalatának kamion sofőrje, Kubics Vivien, a Volánbusz távolsági buszvezetője, Háy Imre Attiláné, a MÁV-START első női mozdonyvezetője, Nagy-Tóth Dóra, a budapesti hajózás első női hajóvezetője, valamint Czigány Ildikó, a MALÉV első női személyszállító kapitánya. Dedikált fotóikat lehet megtekinteni a kisvonatban.

A kiállítás mellett a zenei világ is teret kap a kisvonatban. Sós Imre még az 1990-as évek második felében jutott hozzá egy régi zenegéphez, melyet mostanra sikerült működőképessé tenni. Összesen 60 számot lehet rajta meghallgatni.

Sós Imre kiemelte, egy másik típusú zenegépen is dolgozik egy szakember, melyet a jövőben szeretnének bemutatni a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvaron.

 

Nézze meg ezt is:

Fúziós tánccal ért véget a várszínház tavaszi évada

India ősi eposza, a Ramajana szolgáltatta a fő témát a Trigatu tánccsoport társulatának, akik a …