2024. április 29., hétfő
FONTOS

Hamarosan új elemekkel bővül a Kolbászmúzeum

 

Kora ősszel érkezhet a Gyulai Kolbászmúzeumba az hagyatéki felajánlás, amely egy közel százesztendős pécsi húsfeldolgozó kisüzem teljes berendezését jelenti.

Néhány kisebb, ritkaságnak számító tárgy már Gyulán van, a teljes berendezés megérkezése a tárlat egészét fogja átalakítani.

Az ország minden tájáról érkezett már felajánlás a kolbászmúzeum számára, ezek jellemzően kisebb használati tárgyakból, eszközökből, gépekből álltak. A gyűjtemény tizenöt éves történetében először kapott olyan mértékű felajánlást, amely egy teljes húsfeldolgozó üzem berendezését tartalmazza. A Pécsről származó, kitűnő állapotú tárgyak érkezése ősszel várható, amely a jelenlegi kolbásztörténeti kiállítás egészét fogja átalakítani.

Néhány kisebb tárgyat már elhoztak Pécsről Gyulára, ezek igazi ritkaságnak számítanak kidolgozottságuk, használati jellegük és állapotuk tekintetében. Dinya Imre kiemelte, az őszre tervezett teljes berendezés szállítása után megkezdik a teljes tárlat átalakítását.

A Gyulai Kolbászmúzeum törekvése a folytonos megújulás, amely hamarosan egy közel százéves hagyatéki anyag jóvoltából történhet meg.

Nézze meg ezt is:

Máltai tanulmányúton járt a GFE delegációja

  A napokban tért haza Máltáról a Gál Ferenc Egyetem gyulai karának három oktatója, akik …