2024. április 28., vasárnap
FONTOS

Erős nyár után kezdődnek a fejlesztések a várfürdőben

Az idei év jól indult a vendégforgalmat tekintve a Gyulai Várfürdőben. Januártól április végéig kiemelkedő időszakot zártak, viszont a május és a június nagyon gyengének bizonyult.

A július rossz idővel indult, de ennek ellenére sokan érkeztek a fürdőbe, az augusztus pedig megint erős volt. Kun Miklós kiemelte, a nyár elmarad a koronavírus-járvány előtti, erős időszakokhoz képest, de a tavalyi évet viszont meghaladta a látogatottság. Idén rekordot is produkáltak. 2018 óta nem voltak 6000 fő feletti napjaik, idén viszont volt három olyan nap is, amikor meghaladta a belépőszám a hatezret. Az ügyvezető igazgató hangsúlyozta, az mutatkozik meg, hogy hétköznap a hazai vendégek érkeznek a várfürdőbe, míg hétvégén megérkeznek az igen nagy számú romániai fürdőzők. Az utóbbiak esetében a vendégarány hétköznaponként 15, míg hétvégén 30 százalék körül alakul.

Kun Miklós kiemelte, rengeteg projekt fut jelenleg a Gyulai Várfürdőben. Elsősorban nem a szolgáltatási élmény fokozása, hanem a hatékony működés a cél. Az egyik ezek közül a dögönyözős medence teljes felújítása volt.

Kun Miklós kiemelte, a Gyulai Várfürdőhöz hasonlóan a legtöbb fürdő marketing tevékenysége átkerült az online térbe. Két célcsoportot céloznak meg, a családosokat, valamint az idősebb generációt. A marketingnek nemcsak az online tér, hanem a rendezvényszervezés és a vendégélmény biztosítása is a feladata. A nyár folyamán többek között hétvégi discoval, bábszínházzal, erőemelő versennyel várták az érdeklődőket.

Az ügyvezető igazgató kiemelte, a nyár az üzemeltetésről szól, az ősz viszont a fejlesztésekről.

Az őszi fejlesztések között szerepel még többek között a kőhíd felújítása, valamint a 4-es kút vizének bevezetése. Ez már beért a fürdőbe, most ott egy hőközpontot alakítanak ki, hogy ősztől a vízzel fűteni is tudják a versenyuszodát. Az utóbbi esetében a sátorhúzás szeptember elejére van beütemezve. Utána először még gázzal fogják fűteni a levegőt és a vizet. Amint elkészül a hőközpont, akkor átállnak a termálra. A tavalyi évvel szemben nem az Aquapalotában és a Lovardában, hanem újra a 25, valamint az 50 méteres medencében lesz az óvodai, az iskolai, valamint az egyesületi úszásoktatás.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …