2023. szeptember 23., szombat
FONTOS

Változik a hétvégi ellátás a gyermekosztályon

Közleményben tájékoztatott Becsei László, a Békés Vármegyei Központi Kórház főigazgató főorvosa az intézmény Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Osztályával kapcsolatos változásokról.

Ennek értelmében – az ellátás folyamatos biztosításának érdekében – a gyulai és békéscsabai telephelyeken az intézményen belüli beteg utakat átmenetlieg, előreláthatóan ez év végéig átszervezték.

A békéscsabai gyermekgyógyászati részlegen hétfőtől-pénteken 16 óráig folyamatosan biztosított a fekvő- és járóbetegek napközbeni és ügyeleti ellátása. A pénteki napokon a betegeket – amennyiben egészségi állapotuk megengedi – 16-óráig hazabocsátják. Azon esetekben, amikor a gyermekeknek hétvégén is szüksége van kórházi szakellátásra, akkor áthelyezik őket a gyulai Gyermekgyógyászati osztályra. A békéscsabai részlegen péntek 16 órától hétfő reggel 8 óráig gyermekgyógyászati fekvőbetegellátás nem lesz.

A gyermekgyógyászati ügyeleti járó és fekvőbeteg ellátás folyamatosan – a hét minden napján, 0-24 óra között biztosított a gyulai tagkórházban.

Mindez az alapellátási gyermekügyelet ellátási idejét nem érinti, az változatlan formában működik tovább Békéscsabán, a megyeszékhelyen.

Nézze meg ezt is:

Naptávcsőbe nézhettek az érdeklődők az Almásy-kastélynál

  A nap megfigyeléséhez kifejlesztett, különleges távcsővel ismerkedhettek az elmúlt hétvégén az Almásy-kastély parkjába érkezők. …