2024. május 7., kedd
FONTOS

Változik a hétvégi ellátás a gyermekosztályon

Közleményben tájékoztatott Becsei László, a Békés Vármegyei Központi Kórház főigazgató főorvosa az intézmény Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Osztályával kapcsolatos változásokról.

Ennek értelmében – az ellátás folyamatos biztosításának érdekében – a gyulai és békéscsabai telephelyeken az intézményen belüli beteg utakat átmenetlieg, előreláthatóan ez év végéig átszervezték.

A békéscsabai gyermekgyógyászati részlegen hétfőtől-pénteken 16 óráig folyamatosan biztosított a fekvő- és járóbetegek napközbeni és ügyeleti ellátása. A pénteki napokon a betegeket – amennyiben egészségi állapotuk megengedi – 16-óráig hazabocsátják. Azon esetekben, amikor a gyermekeknek hétvégén is szüksége van kórházi szakellátásra, akkor áthelyezik őket a gyulai Gyermekgyógyászati osztályra. A békéscsabai részlegen péntek 16 órától hétfő reggel 8 óráig gyermekgyógyászati fekvőbetegellátás nem lesz.

A gyermekgyógyászati ügyeleti járó és fekvőbeteg ellátás folyamatosan – a hét minden napján, 0-24 óra között biztosított a gyulai tagkórházban.

Mindez az alapellátási gyermekügyelet ellátási idejét nem érinti, az változatlan formában működik tovább Békéscsabán, a megyeszékhelyen.

Nézze meg ezt is:

Fúziós tánccal ért véget a várszínház tavaszi évada

India ősi eposza, a Ramajana szolgáltatta a fő témát a Trigatu tánccsoport társulatának, akik a …