2024. május 24., péntek
FONTOS

A gyulai óvodák is felkészültek az évkezdésre

Az idén ősszel valamelyest kevesebb óvodás kezdi meg a tanévet Gyulán, mint tavaly ilyenkor. Az ötszázharmincöt kisgyermekből százhárman kiscsoportosok lesznek a nyolc, önkormányzati fenntartású óvoda valamelyikében.

A kevesebb induló óvodai létszám egyik oka, hogy az idén nyáron másfélszer több óvodás ballagott el, mint tavaly ilyenkor, a másik ok pedig a néhány százalékkal kevesebb beiratkozó volt, fogalmazott Makráné Gombkötő Zita. Az intézményvezető kiemelte, a létszámcsökkenéséből adódó kezdeti nehézségeket belső átszervezéssel sikerült megoldani, így kiegyensúlyozottan tudják kezdeni a tanévet.

Mint minden évben, így az idén is az első hetek kiemelt feladata a kiscsoportosok beszoktatása, mondta az intézményvezető. Igyekeznek ezt az időszakot megkönnyíteni a gyerekeknek, éppen ezért mindkét óvónő és a dajka néni is folyamatosan a gyerekekkel van ezekben a hetekben. Makráné Gombkötő Zita az ősz további terveiről beszélt.

A gyulai óvodákban szeptembertől kellő létszámban, jól képzett szakemberek várják a gyerekeket, ugyanakkor szívesen fogadják óvodapedagógus hallgatók jelentkezését is, akár gyakorlatra, akár későbbi munkavégzés céljából is.

 

Nézze meg ezt is:

Tízezredik ügyfelét köszöntötte az eleki kormányablak

  Csütörtökön tízezredik ügyfeléhez ért a 2023 március 9-én átadott eleki kormányablak. Békés vármegyében akkor …