2024. április 30., kedd
FONTOS

Négy elismerést adtak át az ünnepi vármegyegyűlésen

Ünnepi megyegyűlést tartottak kedd délután a Jókai Színházban. Immár hagyomány, hogy a Vármegyenaphoz közeli időpontban tartják meg ezt a rendezvényt.

Zalai Mihály, a Békés Vármegyei Önkormányzat elnöke kiemelte, ezzel is szeretnék erősíteni a 75 település összetartozását, és megmutatni, az itt élő emberek erős közösséget alkotnak.

Kósa Lajos országgyűlési képviselő emlékeztetett, 1715-ben, amikor újjászervezték Békés vármegyét, akkor nem laktak itt tízezren sem. Az ideérkezők, ide telepítettek egyvelegéből egy olyan sokszínű közösség alakult ki, melynek eredményeként ez a vármegye különlegesebb, mint a többi.

A beszédeket követően jutalmazták azokat, akik életművükkel hozzájárulnak a vármegyei közösség virágzásához. Békés Vármegyéért díjat vehetett át Horváth Mihály, aki a vármegyei önkormányzati hivatal jegyzőjeként tavaly vonult nyugdíjba.

Szintén Békés Vármegyéért elismerést vehetett át Párducz László, a Békés Vármegyei Központi Kórház gyulai tagkórházának szülészet-nőgyógyászati osztályának főorvosa.

A 2019 nyarán a közösségi médiában formálódott Hatvanezer Fa Egyesület is Békés Vármegyéért díjat vehetett át.

Polgárokért díjat vehetett át Oláh Kálmán, Csanádapáca polgármestere.

Nézze meg ezt is:

Bokrétaünnep a Magvetőben

    Hétfőn a Magvető református iskola épülő tornaterménél rendeztek bokrétaünnepet abból az alkalomból, hogy …