2024. május 5., vasárnap
FONTOS

Tizedik alkalommal rendezték meg a közfoglalkoztatási kiállítást

Idén már tizedik alkalommal rendezték meg Békéscsaba központjában a vármegyei Közfoglalkoztatási Kiállítást, melyen ötvenöt település mutatta be azokat az értéket teremtő programokat, melyek révén piacképes termékeket állítanak elő.

A csorvásiak azt mondták, seprűből és szőnyegből olyan kereslettel találkoznak, hogy szinte nem tudnak eleget gyártani ezekből.

A közfoglalkoztatási vásár apropóján megújították a Békés Vármegyei Kormányhivatal és a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége közötti együttműködési megállapodást. Mindez lehetővé teszi nemcsak a partnerség szélesítését és elmélyítését, hanem a kapcsolódási pontok újragondolását is.

Az eseményen Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács, a szövetsége alelnöke hangsúlyozta, szervezetüktől a jótékonyság sem áll távol, remek példa erre az az alkalom, amikor vietnámi covid árváknak nyújtottak segítséget. Réthy Pál, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára emlékeztetett, Békésben komoly eredményei vannak a foglalkoztatáspolitikának. A jubileumi rendezvény jelentőségére és a közfoglalkoztatási program eredményeire hívta fel a figyelmet Takács Árpád főispán.

A közfoglalkoztatási vásárt először, immár tíz éve Békésben rendezték meg, más vármegyékben ezt  a mintát követték, és az országos rendezvényt is az itteni tapasztalatok alapján szervezték meg.

 

 

Nézze meg ezt is:

A legszebb konyhakerteket keresik

A növényi sokféleség jegyében, a gyulai önkormányzat az idén is keresi a város legszebb konyhakertjét. …