Szeptember 16-án Gyulára várják mindazokat, akik a román gasztronómia és nemzetiségi tradíciók iránt érdeklődnek.
Az Országos Román Gasztronómiai Fesztivál és Családi Nap kiemelt programja a főzőverseny, mellette egésznapos szórakoztató- és gyermekprogramokkal várják a közönséget.
2019 óta a várkert ad otthont az eseménynek, ezzel elsődleges célja a szervezőknek a megjelenés és a tradíciók bemutatása a többségi társadalom számára, emelte ki Kozma György.
Az idén nagyobb hangsúlyt kapnak a román nemzetiségi ételek, ezzel is népszerűsítve a román gasztronómiát. A jelentkező főzőcsapatok szabadon dönthetnek arról, milyen ételt készítenek, mondta Kozma György. Az elnök kiemelte, milyen csapatok részvételére számítanak.
Szeptember 16-án 350 adag csorbalevessel és 1000 adag töltöttkáposztával készülnek a szervezők, ahol a gasztroélmények mellett tervezetten szórakoztató programok és sztárfellépők is színesítik az eseményt.