2024. június 14., péntek
FONTOS

Jelentős fejlesztés a gyulai tagkórházban

Szerda délelőtt, a gyulai sebészeti tömb invazív kardiológiai részlegén tartották a projektzáróját annak a mintegy 800 millió forintos eszközbeszerzési projektnek, mely révén a Békés Vármegyei Központi Kórház két osztályán vált korszerűbbé az ellátás.

Az eseményen Becsei László főigazgató főorvos arra hívta fel a figyelmet, hogy az intézmény fő céljai között szerepel a hazánkban vezető haláloknak számító kardiovaszkuláris és daganatos megbetegedések számának csökkentése.

Kovács József országgyűlési képviselő, az intézmény korábbi vezetője a gyulai angiográfiás, más néven érfestéses vizsgálatok történetéről beszélt.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetője hangsúlyozta, minden ilyen alkalmat meg kell ragadni annak érdekében, hogy köszönetet mondjunk az egészségügyi dolgozók áldozatkészsége miatt. Jenei Zoltán kitért a betegút szervezés jelentőségére, illetve azt mondta, a gyógyítás mellett nagyobb figyelmet kell fordítani a lakosság egészségtudatos gondolkodásának erősítésére.

A program zárásaként a résztvevőknek bemutatták a két új berendezést.

Nézze meg ezt is:

Megkezdődött az Ünnepi Könyvhét

Csütörtök délután megkezdődtek a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri rendezvénye, a 95. Ünnepi Könyvhét gyulai …