2024. május 4., szombat
FONTOS

Országos, egyéni bowling versenyt rendeztek Gyulán

A sportolók számára megkezdődött az őszi felkészülés, emellett gyakorolnak a 4 év múlva megrendezendő világversenyre, melyet Ausztráliában tartanak.

Az esemény másik aktualitása az volt, hogy két új sportoló érkezett. Ők kis korosztályban, a 9 és 10 évesek között először mérettették meg magukat. A 10 esztendős Boncsér Barna Tamás két hete kezdett el bowlingozni.

A Magyar Speciális Olimpia Szövetség fontosnak tartja az utánpótlás nevelést. A szakágvezetőknek köszönhetően Gyuláról is tudnak delegálni sportolókat a nagyobb megmérettetésekre. Így történt ez idén is, a Speciális Olimpia Nyári Világjátékokat Berlin rendezte, melyen egyedüli gyulaiként Herczeg János, a Harruckern Sportegyesület játékosa is részt vett. A válogatott, az induló 22 országból a nyolcadik helyen végzett. Nyikora Péterné kiemelte, a gyulai országos bowling versenyt negyedévente rendezik meg.

A Magyar Speciális Olimpia Szövetségnél 5 korcsoportban zajlanak a versenyek, a gyulai megmérettetésre 52-en neveztek. A kisebb korosztály is együtt edz az idősebbekkel, így tanulhatnak is egy-egy technikát, emellett elleshetnek pár trükköt.

A versenyre az ország szinte minden pontjáról, a gyulaiak mellett Budapestről, Szolnokról, Nagykőrösről, és Nyíregyházáról érkeztek versenyzők. Decemberben rendezik a következő megmérettetést, ami egyesített páros verseny lesz. Itt egy ép és egy speciális sportoló alkot egy párt, ők így, közösen versenyeznek.

 

Nézze meg ezt is:

Több épület felújítását jelentette be Soltész Miklós Gyulán

15 millió forintot biztosít a Kossuth téren található Szentháromság kápolna tornyának műemléki felújításához a Miniszterelnökség …