2024. július 21., vasárnap
FONTOS

A tudományos kutatást segítik a GFE-n

A napokban, a GFE gyulai karán tartottak tudományos diákköri konzultációt a tudományos munka iránt érdeklődő hallgatóknak.

Az orientációs nap célja, hogy a kutatásban résztvevő hallgatóknak új információkat nyújtson és arra is alkalmat nyújt, átbeszéljék és megvitassák az eddigi eredményeiket.

Gyulán a tudományos diákköri tevékenység 1999 óta zajlik, azóta minden ősszel TDK konferenciát is szerveznek az egyetemen, fogalmazott Sándor Zita. A konferencia egy lehetőség a hallgatóknak, hogy megvalósítsanak egy saját kutatást, amivel helyezéseket is elérhetnek. A témavezető koordinátor kiemelte, a kimagaslóan teljesítők az országos TDK konferencián is bemutathatják dolgozataikat.

Egy tanévben mintegy öt konzultációs alkalmat szerveznek a hallgatóknak, ez az elért eredményeken is meglátszik, mondta Sándor Zita, talán ennek is köszönhető, hogy évről-évre emelkedik a kutatást folytatók létszáma.

A Gál Ferenc Egyetem Egészség- és Szociális Tudományi Karán, negyedszázada folyó tudományos diákköri tevékenység a hallgatók későbbi munkavállalásában éppúgy szerepet játszik, mint hivatástudatuk formálásában.

 

Nézze meg ezt is:

Négy fotóklub állított ki a Szent Miklós parkban

  Tűz és Víz címmel két magyarországi és két romániai fotóklubnak nyílt szabadtéri kiállítása a …