2024. május 4., szombat
FONTOS

Értékelt a Gyulai Nyugdíjas Polgári Egyesület

A napokban értékelte a 2023-as esztendőt a Gyulai Nyugdíjas Polgári Egyesület. A művelődési központban tartott közgyűlésen egyrészt számba vették az éves egyesületi tevékenységet, másrészt megfogalmazták a következő évi elképzeléseiket.

A társaság iránti igény szinte mindenkiben ott él, de kevesen tesznek érte. Az egyesületi munka arra is irányul, hogy kimozdulásra, a programokon való részvételre ösztönözzék a tagokat, fogalmazott Bálányi Györgyné. Évről-évre megvannak az állandó programok a közösség életében, ezeket egészítik ki az aktualitásokkal. Szabadtéri programokat szerveznek, a hagyományos tavaszi-őszi kirándulások népszerűsége töretlen, mindezek mellett ismeretterjesztő előadásokra is gyakran hívják a tagságot. Az egyesületi vezető kiemelte, a programok iránti érdeklődés folyamatosan nő, ami ugyan többletmunkát jelent a szervezőknek, de örömmel teszik azt.

Gyula városának sokrétű a kapcsolata az itt élő nyugdíjasokkal, hangsúlyozta Görgényi Ernő. Az év teljes időszakában megvan a kapcsolattartás az idősebb generációval, a mai közgyűlési tájékoztató is ennek a része.

Az egyesület már tervezi a 2024-es esztendőt, a különböző eseményekhez igyekeznek pályázati forrásokat is keresni, ezzel is szélesebb körben elérhetővé tenni a programokat.

Nézze meg ezt is:

Több épület felújítását jelentette be Soltész Miklós Gyulán

15 millió forintot biztosít a Kossuth téren található Szentháromság kápolna tornyának műemléki felújításához a Miniszterelnökség …