2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Kiemelkedő érdeklődés a GFE békési iskolája nyílt napján

A békési GFE Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégiumban évente négy alkalommal szerveznek nyílt napot, ezek közül a szerdán rendezett, őszi esemény jellemzően a legnagyobb.

A szakképzési fesztivállal egybekötött alkalmon a hagyományos szakok mellett az új szakmacsoportok is bemutatkoztak.

Almási Dzsenifert a mezőgazdasági gépek vonzzák, a továbbtanulását is ezen a területen képzeli el. Pocsaji Miske célirányosan érkezett a rendezvényre, mellette valamennyi szakmacsoportot érdekesnek talált.

Százhúsz éves múltra tekint vissza a békési mezőgazdasági szakképzés, tangazdaságukban jelenleg is százötven hektáron folyik gazdálkodás, fogalmazott Várszegi Éva. Az intézményben hangsúlyos, hogy a nyílt napokon átfogó képet kapjanak a diákok a képzési lehetőségekről. A kialakított szigeteken akár gyakorlatban is kipróbálhatták az érdeklődő fiatalok a különböző szakmák csínját-bínját. Az intézményvezető elmondta, a nyílt napon tapasztalt érdeklődés minden várakozást felülmúlt.

A GFE békési szakképző intézményében már folyamatban van a lovas rendőr képzés szervezése, amely legújabb képzési formaként akár a következő tanévtől megvalósulhat.

 

Nézze meg ezt is:

Adományokkal segítettek a vadászok

Hétfőn hiánypótló orvosi eszközök beszerzéséhez kapott segítséget a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyemekosztálya. Az Országos …