2024. április 27., szombat
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2023. 10. 12.

Témák:

– Felfüggesztették, de nem törölték a gyulai vasútállomás korszerűsítési programját – jelentette be Görgényi Ernő. Gyula polgármestere elmondta, a projekt tartaléklistára került, de tovább küzdenek a megvalósításáért.

– Többek között a diabetes és a cardivascularis betegség, valamint a Pándy Kálmán tagkórház jelene és jövője volt a témája a Békés Vármegyei Kardiológiai Napnak. Az esemény aktualitását az egy évtizede elindult infarktus ügyelet adta.

– Szerdán szakképzési fesztivállal egybekötött nyílt napot tartottak a Gál Ferenc Egyetem békési szakképző iskolájában. Az elsősorban mezőgazdasági képzéssel foglalkozó intézményben az új szakmacsoportok iránt is kimagasló volt a diákok érdeklődése.

– Bácsfalvi Zoltán festményeiből nyílt kiállítás a Békés Vármegyei Kormányhivatal aulájában. Az alkotó tűzoltóként az emberek megmentésére tette fel az életét, de van egy másik küldetése, az alkotás és azon keresztül az értékmentés.

– Idén összesen 40-en teljesítették a Nagy Olvasási Kihívást. A résztvevőket számos kihívás várta, több, különböző szempont alapján kellett könyveket olvasniuk.

 

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 22.

Témák: – Megáldották a gyermekeket a Nádi Boldogasszony templom felszentelésének 201. évfordulóján. Tapodi Krisztián káplán …