2024. április 29., hétfő
FONTOS

Nem törölték a gyulai vasútállomás korszerűsítési projektjét

Felfüggesztették a gyulai vasútállomás korszerűsítését, a projektet viszont nem törölték, hanem tartaléklistára került – ezt a hírt jelentette be a csütörtöki, a helyszínen megtartott sajtótájékoztatón Görgényi Ernő.

Gyula polgármestere felidézte, 2017 őszére készült el a fejlesztési program, egy év múlva lebontották a resti épületét és felújították a szomszédos, úgynevezett vízházat. 2020-ban a város hivatalos levelet kapott arról, hogy 650 millió forintot biztosítanak a munkálatokra, 2021-ben pedig arról írt a szakminisztérium államtitkára, hogy a pénz rendelkezésre áll.

A MÁV akkori beruházási igazgatója 2022 januárjában azt írta, a kivitelezés nyáron kezdődik. Február 24-én kitört az orosz-ukrán háború, a kormány pedig nyáron előírta a beruházások felfüggesztését. Görgényi Ernő elmondta, október másodikán kapott levelet Lázár Jánostól, ebben pedig az áll, hogy a projektet felfüggesztették, de nem törölték.

A polgármester elmondta, továbbra is tervben van a vasútállomás környékének rendbe tétele, erre a hamarosan megnyíló pályázati lehetőségek biztosíthatnak forrásokat.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …