2024. május 6., hétfő
FONTOS

Harminckét diák vehetett át Bay ösztöndíjat

32 gyulai, vagy Gyulán tanuló diák vehetett át Bay Zoltán tanulmányi ösztöndíjat pénteken, a városháza dísztermében.

Az önkormányzati kezdeményezésű ösztöndíjprogrammal a kiemelkedően tehetséges középiskolai tanulók, valamint főiskolai, egyetemi hallgatók tanulmányait támogatja a város. Ezt teszi annak érdekében, hogy friss diplomás munkavállalóként Gyulán telepedjenek le, és helyezkedjenek el. Görgényi Ernő polgármester köszöntő beszédében kiemelte, a diákok csinálják azt, amiben egyfelől kedvüket lelik, ami örömforrás számukra. Másfelől pedig azt, ami társadalmi hasznossággal bír. Így garantált, hogy a motiváció sokáig kitart.

Az ösztöndíj névadójául szolgáló Bay Zoltán élettörténete fordulatokkal teli és rendkívül tanulságos. Az az értékrend, amit az egykori fizikus képviselt, jó például szolgál mindenki számára. Erősen kötődött szülőföldjéhez, végakarata szerint hamvait hazaszállították, és Gyulaváriban temették el.

Mátyási Zsombor az Erkel Ferenc Gimnázium után a veszprémi Pannon Egyetemen folytatta tanulmányait vegyészmérnök szakon. Már nem ez az első alkalom, hogy Bay Zoltán tanulmányi ösztöndíjban részesül.

Papp Renáta folyamatosan kitűnő tanulmányi eredménnyel zárta a tanéveket. Mindig törekedett arra, hogy minél több versenyen induljon. A Budapesti Gazdasági Egyetemen szeretné folytatni tanulmányait gazdálkodás és menedzsment szakon.

A támogatást elnyerő tanulmányi területek széleskörűek. Az ösztöndíjasok között van többek között gyógyszerésznek, jogásznak, valamint közgazdásznak tanuló diák is.

 

Nézze meg ezt is:

A legszebb konyhakerteket keresik

A növényi sokféleség jegyében, a gyulai önkormányzat az idén is keresi a város legszebb konyhakertjét. …