2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Harmincöt éves jubileumot ünnepelt a gyulai nyugdíjas szervezet

Jeles évfordulóhoz érkezett idén a Gyulai Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete, a szervezet péntek délután, a Vigadóban ünnepelte fennállásának harmincötödik évfordulóját.

A nyolcvanas évek végén negyvenhét alapító taggal jöttek létre, és még aznap ötvenen csatlakoztak. Bár a járványos időszak nem tett jót a közösségi életnek, a városban működő klubok tagságával együtt összesen kétszázhetven tagot számlálnak.

Szrenka Pálné, a vármegyei nyugdíjas szervezetek vezetője díszoklevelet adott át Debreczeni Jánosnénak, mellyel a nyugdíjasokért, az időskorúakért, a közösség érdekében kifejtett, kimagasló áldozatkész munkát ismerték el. Debreczeni Jánosné elmondta, a közösségépítésen túl egészen hétköznapi, praktikus dolgokkal is foglalkoznak, igyekeznek segíteni a tagságot nemcsak az ünnepi alkalmakkor, hanem a hétköznapokon is.

Az eseményen munkájáért a Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetsége elismerését, a Pro Seniore díjat vehette át az idősek érdekében végzett munkájáért Görgényi Ernő gyulai polgármester, aki a díjat a képviselő-testületnek és a városi intézményvezetőknek ajánlotta.

A kora délután kezdődő program késő estig tartó mulatsággal ért véget.

Nézze meg ezt is:

Adományokkal segítettek a vadászok

Hétfőn hiánypótló orvosi eszközök beszerzéséhez kapott segítséget a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyemekosztálya. Az Országos …