2023. december 3., vasárnap
FONTOS

Magyar katolikus jelenlét a világban címmel nyílt kiállítás a Karácsonyi gimnáziumban

Magyar katolikus jelenlét a világban címmel nyílt tárlat a Karácsonyi János Katolikus Gimnáziumban.

A vándorkiállítás bemutatja, mi az, amivel a magyar katolikusok hozzá tudnak járulni a világegyház életéhez és küldetéséhez. Érszegi Márk Aurél, a Külgazdasági és Külügyminisztérium vallásdiplomáciai főtanácsadója kiemelte, Karácsonyi János Szent Gellért püspökről szóló munkássága alapja lehetett annak a tudásnak, melyeket Sao Paoloban, Brazíliában az ottani diákok a püspökről tanulhattak.

Érszegi Márk Aurél kiemelte, sok olyan apró ablak nyílhat ki a világra a kiállítással, melyben hogyha elmélyülnek a karácsonyis diákok, akkor olyan panoráma tárul eléjük, mely révén megérthetik, milyen fontos az az identitás, amiben növekednek a gimnáziumban. Másrészt pedig ez a szellemiség mennyire összekapcsolja őket a világ távoli pontjaival, egy egyetemes egyház részeiként.

A kiállítást a 2021. évi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készítették elő azért, hogy a világ minden tájáról Magyarországra sereglő katolikusoknak megmutassák, hogy a magyarok mivel járultak hozzá akár az ő életükhöz, hitükhöz.

Az eseményen Kovács József általános püspöki helynök tartott előadást Katolikusok Gyulán címmel.

Kovács József kiemelte, a legutóbbi népszámlálás adatait szemlélve nem dicsekedhetünk azzal, hogy növekedett volna a katolikusok száma. Az általános püspöki helynök hangsúlyozta, van feladatuk nemcsak Gyulán, hanem az egész magyar egyházban: jelenlétükkel példát adni, vagy megszerettetni a Jézusi tanítást a saját életpéldájukon keresztül.

 

Nézze meg ezt is:

A legjobb mézeket értékelte a csúcszsűri Gyulán

  Pénteken Gyulán értékelte az első két után maradt legjobb mintákat a decemberi, gyulai mézverseny …