2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Együttműködik a kormányhivatal és a BRSE

A Békés vármegyei sporttudományi képzés ügyének előmozdítása, a minőségi utánpótlás-nevelés segítése, valamint a vármegyében elérhető felsőoktatási képzési-, továbbképzési kínálat bővítése a legfontosabb célja annak az együttműködési megállapodásnak, melyet szerda délután írtak alá a kormányhivatal központi épületében.
Az eseményen a Békés Vármegyei Kormányhivatal és a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület kötött partnerségi szerződést. Ehhez csatlakozott három, térségünkben működő felsőoktatási intézmény.
Sikerorientált nemcsak a kormányhivatal, hanem a BRSE is – jelentette ki Takács Árpád. A főispán hangsúlyozta, szembe kell mennünk azzal a pesszimista hozzáállással, hogy innen el kell menni, ide haza kell jönni. Ez a megállapodás az élet több területére terjed ki, de az egyik legfontosabb célja az, hogy a vármegyében sportoló fiatalok helyben találják meg számításaikat.

Az eseményen Baran Ádám, a BRSE elnöke kiemelte, egészen egyedülálló, hogy egy sportszervezet a kormányhivatallal, valamint három felsőoktatási intézménnyel kössön együttműködési megállapodást.

Dux László, a Gál Ferenc Egyetem rektora elmondta, örömmel csatlakoztak az együttműködéshez, és minden segítséget megadnak ahhoz, hogy sikeres legyen a kezdeményezés. A programon Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere a BRSE térségi szerepének jelentőségét emelte ki, Bögöly Gyula, a Magyar Röplabda Szövetség elnöke pedig a sport nemzetstratégiai fontosságáról beszélt.

Nézze meg ezt is:

Bokrétaünnep a Magvetőben

    Hétfőn a Magvető református iskola épülő tornaterménél rendeztek bokrétaünnepet abból az alkalomból, hogy …