2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Leemelték az eleki Sarlós Boldogasszony-templom tornyának süvegét

Már 5 éve készültek arra a felújításra, melynek első, és egyben leglátványosabb eleme az eleki Sarlós Boldogasszony-templom tornyáról a süveg leemelése volt.

A munkálatok csütörtök reggel kezdődtek, ahol először a 400 tonnás darut helyezték el a főúton. A folyamatokat a város apraja-nagyja élőben követte.

1902-ben, 121 éve annak, hogy utoljára bádogozták a most látható süveget. A templom átépítése 1901 és 1906 között történt. Most 120 millió forintból valósul meg a felújítás.

A 10 tonna súlyú süveget végül az önkormányzat és a templom közötti térre engedték le. Ezen a helyen újítják fel a következő hetekben. A teljes héjazat mellett a bádogot is lecserélik. Ha minden a tervek szerint alakul, november végén, december elején már visszakerül a helyére a süveg. A templomfelújítás első ütemének második fele jövő tavasszal folytatódik. Akkor a toronytest teljes külső felújítása következik

Nézze meg ezt is:

Adományokkal segítettek a vadászok

Hétfőn hiánypótló orvosi eszközök beszerzéséhez kapott segítséget a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyemekosztálya. Az Országos …