2024. május 1., szerda
FONTOS

Bűncselekmények miatt intézkedtek a rendőrök Békésben

A Békési Rendőrkapitányság rendőrei 2023. október 20-án 9 óra 20 perc körül elfogtak egy 16 éves fiút, aki a gyanú szerint 2023. október 19-én 18 óra 30 perc körül az egyik Békéscsabáról induló vonaton megfenyegetett egy fiatal fiút és elvette a mobiltelefonját. A rendőrök előállították őt a rendőrkapitányságra és rablás bűntett gyanúja miatt eljárást indítottak ellene.

A Szeghalmi Rendőrkapitányság rendőrei 2023. október 20-án elfogtak egy férfit, aki ellen a Gyulai Törvényszék adott ki elfogatóparancsot, mert nem kezdte meg a lopás miatt kiszabott büntetése letöltését. A férfit elfogása után a Békés Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe vitték.

Ittasság gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök 2023. október 20-án 23 óra körül Békéscsabán, a Magyar utcában. Egy személygépkocsit vezető férfit ellenőriztek, akinél a helyszíni alkoholmérés eredménye pozitív lett. A további mérések megerősítették az ittasság gyanúját, ezért a rendőrök elvették a vezetői engedélyét és eljárást indítottak ellene.

Egy kerékpárt, két kirakatüveget és több ablakot is megrongált egy férfi 2023. október 21-én 20 óra körül Kunágotán. A bejelentést követően a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság rendőrei rövid időn belül elfogták és garázdaság vétség gyanúja miatt eljárást indítottak ellene.

Egy tehergépkocsit vezető férfit ellenőriztek a rendőrök 2023. október 21-én 9 óra körül Kaszaperen, az Árpád utcában. A férfi annak ellenére ült volán mögé, hogy a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság korábban eltiltotta a járművezetéstől. A férfi ellen járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A gyanú szerint ittasan közlekedett az a férfi is, akit 2023. október 22-én 0 óra 50 perckor állítottak meg a rendőrök Gyulán, a Gyep utcában. Ő is személygépkocsit vezetett és a helyszíni, valamint a rendőrkapitányságon végzett mérések eredménye is azt mutatta, hogy vezetés előtt alkoholt ivott. Büntetőeljárás indult ellene és elvették a vezetői engedélyét.

Az Orosházi Rendőrkapitányság 2023. október 22-én szabálysértési őrizetbe vett egy siófoki férfit, mert tehergépkocsit vezetett úgy, hogy nincs jogosítványa. A rendőrök az engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt három napon belül bíróság elé állíthatják.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …