2024. április 29., hétfő
FONTOS

Hárman kaptak Békés Vármegye Védelméért emlékplakettet

A Békés Vármegyei Területi Védelmi Bizottság 2018-ban döntött a Békés Vármegye Védelméért emlékplakett létesítéséről.

A kedd délelőtti, kormányhivatalban rendezett ünnepi eseményen ezúttal hárman vehettek át elismerést a védelmi bizottság döntése alapján.

A Körös Mentőcsoport egy sikertörténet, emelte ki méltatásában Takács Árpád. 2009-ben jött el az idő, hogy a területi védelem erősítésébe civil szervezeteket is be kell vonni, így alakult meg az országban elsőként a Körös Mentőcsoport. A szervezet jelenleg negyvennégy főt számlál, amelyből négyen hivatásos állományúak, negyvenen pedig civilek. Alexa Mihály tűzoltó alezredes kiemelte, a megalakuláskor még országos lefedettségű volt a szervezet, azonban a jogszabályi változások miatt már vármegyei szinten működnek.

Az elmúlt tíz évben a Békés Vármegyei Kormányhivatalnál, az azt megelőző tizenkét évben pedig a rendőrség kötelékében szolgált Krizsán Anett. A közigazgatási szakember elmondta, az elmúlt években a vármegyei védelmi igazgatás területén sok teendő nem adódott, egyet azonban a közelmúltból ki is emelt.

Mindhárom elismerésben részesült kiváló közösségi ember, akik tudnak mások érdekében tenni, dolgozni és tanulni, fogalmazott Takács Árpád. Mindhárman a vármegye lakosságának érdekében, szerteágazó területeken végeztek kimagasló színvonalú tevékenységet, többen hosszú évtizedekig. A főispán Kovács Ferenc emlékplakettben részesült érdemeiről beszélt.

A Békés Vármegyei Területi Védelmi Bizottság, évente egy alkalommal, legfeljebb három fő vagy szervezet számára adományozhat Békés Vármegye Védelméért emlékplakettet.

Nézze meg ezt is:

Máltai tanulmányúton járt a GFE delegációja

  A napokban tért haza Máltáról a Gál Ferenc Egyetem gyulai karának három oktatója, akik …