2024. április 28., vasárnap
FONTOS

Napokon belül elkezdődik egy automata öntözőrendszer kiépítése a Gyulai Várfürdő területén

Több témában született döntés a csütörtök délelőtti képviselő-testületi ülésen.

Beszámolót hallgathatott meg a grémium a Gyulai Várfürdő 2023. évi január és augusztus közötti hónapok időszaki gazdálkodásáról, az idei év várható eredményéről, valamint a 2024. évi üzleti tervezés koncepciójáról.

Kun Miklós ügyvezető igazgató kiemelte, a január és április közötti időszak vendégszám tekintetében lényegesen erősebb volt, mint amit előre kalkuláltak. A május-június gyengébben sikerült, elmaradt a látogatószám a korábbi, koronavírus-járványt megelőző időszakoktól. Kun Miklós hangsúlyozta, ez nem helyi okokra vezethető vissza, hanem országos szinten minden fürdő ugyanazokkal a problémákkal szembesült. Az előszezonos utak, a változékony időjárás mind visszafogta a vendégforgalmat. A július-augusztusi időszak már újra sikeres volt, kiemelkedően magas vendégforgalmat regisztráltak a várfürdőben.

Kun Miklós kiemelte, a következő szezonra megvalósul a “Beach Bar”, egy következő étterem felújítása, emellett napokon belül elkezdődik egy automata öntözőrendszer kiépítése a fürdő területén. Az ügyvezető igazgató kiemelte, 2024-ben nem terveznek nagy mértékű áremelést.

A fő napirendi pontok között először forrást biztosítottak a Csónakázó-tó partfalvédelméhez. 2020-ban csináltattak egy szakvéleményt, amely alátámasztotta, hogy be kell avatkozni. Ennek megfelelően elkészíttették a terveket.

Az állattartás szabályairól szóló önkormányzati rendeletet gyakorlati tapasztalatok alapján módosították. A közös tulajdonban lévő ingatlanok esetében állattartással kapcsolatos vitáknál szembesültek azzal a polgármesteri hivatal ügyintézői, hogy vannak használati megállapodások.

Eddig csak a szökőkutakban tiltották az állatok fürdetését, de most már az ezekhez tartozó medencékben is tilalmat rendeltek el. A Gyula-Városerdő szabadstrandon is megtiltották az ebek fürdetését, hiszen sok panasz érkezett ezzel kapcsolatban a fürdőző vendégektől. Emellett rendeletben megtiltják a trágya közterületen történő tárolását is.

A grémium zárt ülésen tárgyalt többek között az Erkel Ferenc művészeti ösztöndíjak odaítéléséről.

 

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …