2023. december 3., vasárnap
FONTOS

Rendhagyó történelemórára várták a gyulai diákokat

A napokban A nép ellensége című monodrámát láthatták a gyulai középiskolás diákok, majd az azt feldolgozó rendhagyó történelemórán kaphattak bepillantást a 20. századi történelem sötétebb időszakába.

Az eseményt a gyulai Október 23. Alapítvány és a budapesti Gulag Alapítvány szervezte.

A közelmúltban „A nép ellensége” című monodrámát mutatták be a gyulai középiskolás diákoknak, majd rendhagyó történelemórán segítették feldolgozni a látottakat. A művelődési központban tartott programot az Október 23. Alapítvány és a Gulag Alapítvány szervezte.

A 20. század viharos történelme a mai fiataloknak nehezen érthető, fogalmazott Nagyné Pintér Jolán. A Gulag Alapítvány küldetése, hogy emlékeztessen ezekre az időkre és mindazokra, akik átélték a megpróbáltatásokat. Az alapítványi elnök arról beszélt, miért fontos a ma ifjúságának megérteni a történelmi tényeket.

Édesanyjának, Rohr Magdolnának állít emléket A nép ellensége című monodráma, emelte ki Nagyné Pintér Jolán, amiben a fiatal lány sorstörténete, a szovjet kényszermunkatáborok világa, majd a hazatérés időszaka rajzolódik ki.

A Rohr Magdolna életét feldolgozó, történelmi tényekre épült előadás fontos üzenetet juttatott el a gyulai középiskolás diákokhoz.

Nézze meg ezt is:

A legjobb mézeket értékelte a csúcszsűri Gyulán

  Pénteken Gyulán értékelte az első két után maradt legjobb mintákat a decemberi, gyulai mézverseny …