2024. május 5., vasárnap
FONTOS

Gyula idén is csatlakozott a Bursa Hungarica ösztöndíjprogramhoz

Immár 22. éve vesz részt a felsőoktatásban tanuló, szociálisan hátrányos helyzetű fiatalokat segítő Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázaton a gyulai önkormányzat.

A szeptember 28-ai képviselő testületi ülésen döntött úgy a grémium, hogy a város idén is csatlakozik ehhez. A jövedelem határokat 142500-ról 199500 forintra emelték, hogy még többen férjenek hozzá ehhez a támogatási formához.

Kónya István kiemelte, a rendelet szerint 1000-től 6000 forintig terjedhet az önkormányzati hozzájárulás, melyből a város minden évben a maximális összeget biztosítja. Emellé a Kulturális és Innovációs Minisztérium az önkormányzattal megegyező összeget adományozza, valamint a Békés Vármegyei Önkormányzat 1000 forinttal egészíti ki az ösztöndíjat. Így összesen havonta 13 ezer forintot kapnak a diákok. Az “A” típusú pályázatot írók esetében 10 hónapra, azaz két egymást követő tanulmányi félévre, a “B” típusú esetében pedig 3×10 hónap, azaz hat egymást követő félévre szól. Az alpolgármester kiemelte, az az összeg, amit a képviselő testület a költségvetésében meghatároz, az majd csak november 3-a után derül ki. Ez az a dátum, ameddig beadhatják pályázatukat a felsőoktatásban tanuló, szociálisan hátrányos helyzetű fiatalok.

A novemberi soros képviselő testületi ülésen dönt a grémium azokról a személyekről, akik a pályázati feltételeknek megfelelnek. Az elmúlt évekhez hasonlóan várhatóan 26 diákot fognak támogatni.

 

Nézze meg ezt is:

Újra kiadták “A gyulai Józsefváros története” című kötetet

    Két témában tartott sajtótájékoztatót Gyulai Évszázadok Alapítvány és a Gyulai Városbarátok Köre. Durkó …