2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Megújult a Szent Kereszt kápolna

November elsején, délelőtt, Mindenszentek ünnepén áldotta meg Kovács Péter a Szent Kereszt temető megújult kápolnáját. A plébános kiemelte, vannak még jó szívek, lelkek, akik nélkül nem jöhetett volna létre a beruházás. Több vállalkozó tett tanúbizonyságot arról, hogy tudnak adakozni a közcélra.

Kovács Péter hangsúlyozta, a Szent Kereszt kápolna nem műemlék, de történelmileg nagy jelentősége van, így fontos, hogy jó állapotban megőrizzék. 1870. december 5-én szentelték fel a Szent Kereszt temetőben épített kápolnát, az idei volt azóta az első komoly felújítás. A sírboltjában helyezték el gróf Weinckheim József földi maradványait. A kápolnát az elhunyt felesége építtette.

Az egyik támogató, Fáskerti László a Szent Kereszt kápolna felújításának kivitelezéséért és jelentős anyagi támogatásáért Nádi Boldogasszony ezüstérmet vehetett át.

Az épület munkálatai áprilisban kezdődtek el, és szeptember végén fejeződtek be. A szerda délelőtti eseményen megemlékeztek elhunytakról is.

 

Nézze meg ezt is:

Adományokkal segítettek a vadászok

Hétfőn hiánypótló orvosi eszközök beszerzéséhez kapott segítséget a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyemekosztálya. Az Országos …